HEAR MY ROOOAR (2022)
KC GRAD, Beograd (Braće Krsmanović, 4)
(6–11 June 2022)
Zdravo, ja sam Andrey Budko, dizajner proizvoda.

Hear My Roooar je kolekcija tepiha napravljenih od vunenog filca sa visokotehnološkim vezom.
Ovo je istraživanje evolucije tehnologija i kulturnog nasleđa u savremenom svetu. Moj proizvod je rezultat proučavanja tradicionalnih zanata i društvene mitologije.

Ova kolekcija tepiha posvećena je trima veoma popularnim modernim uzorcima: leopard print, tetovaže i vojna kamuflaža. Ovi obrasci su mitologizovani. Čini se da svaki od njih daje vlasniku neke nove sposobnosti ili svojstva kojih ranije nije bilo. Stavljate ga i dodajete privlačnost, slobodu ili hrabrost.
Vez je zanat koji je bio deo tradicionalne slovenske nošnje i svakodnevnih predmeta u domaćinstvu. Vuneni filc kao materijal koji je najpoznatiji po tradicionalnim zimskim čizmama, koje danas više liče na suvenir nego na praktičnu cipelu. Glavna ideja je pronaći novi život za tehnologije i materijale, koristeći ono što digitalno doba nudi i ponovo ga učiniti praktičnim.

Osnova tepiha je visokokvalitetna netkana tkanina od 100% vune. Šara na tepihu je izvezena keramičkim koncem. U zavisnosti od dizajna, svaki tepih ima između 1.000.000 i 2.000.000 šavova za vez.

Prvi deo kolekcije HEAR MY ROOOAR (12-nogi leopard) predstavljen je na SaloneSatellite 2019 i pobedio je na takmičenju SaloneSatellite x Rinascente.


Trenutno se nalazi u stalnoj postavci Tretakovskoj Galerei (Moskva) i SaloneSatellite Permanent Collection (Milan)
250x140cm / 100% wool felt / ceramic thread
248x140cm / 100% wool felt / ceramic thread
252x140cm / 100% wool felt / ceramic thread
Photo by Polina Poludkina
Made on
Tilda